MIR7040

Z Kuşağı Ormanı Dikimi Yapıldı

Güzelbahçe Belediyesi’nin başlatmış olduğu ağaçlandırma kampanyasının son ayağı olan ‘Z Kuşağı Ormanı’nın dikimi yapıldı.

Güzelbahçe Belediyesi’nin ağaç dikim seferberliği kapsamında devam ettirdiği ve ilçenin çeşitli yerlerin de ağaç dikim kampanyasını sürdürdüğü son dikimi yapıldı. Ağaç dikim kampanyasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Chp Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, meclis üyleri ve Z Kuşağı gençleri katıldı.

‘Gelecek Z kuşağıyla yükselecek’

Gelecek kuşaklarla birlikte en anlamlı işi yaptıkları söylen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ağaç dikim kampanyamızı mart ayına kadar süreceğini belertmiştik. Son dikimimizi de Güzelbahçe’mizde 18 yaşını doldurmuş ‘Z’ kuşağı için bir orman oluşturacağımızı söylemiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimiz adına oluşturduğumuz bu zeytinlik artık onların, üzerinde diktikleri ağaçların üzerinde isimleri var. Bunu yapmamızdaki amaç, kendi emekleriyle dikmiş oldukları ağaca sahip çıkmaları, ‘benim ismimle bir ağaç bura da var’ demesi. Yıl da bir iki seferde olsa gelip kendi ağacının altını çapalasın, ağacına baksın.