IMGL8127

Güzelbahçe’de Türk Kadınlar Birliği, Cumhuriyet Kadınları, Çağdaş Yaşamı Destekleme, Yarımada Güçbirliği ve Türk Anneler Derneği Güzelbahçe Şubelerinin oluşturduğu Sivil Toplum Güçbirliği Platformu, Güzelbahçe Belediyesi’nin desteğiyle bir araya geldi, kıyı temizliği yaparak çevre kirliliğine dikkat çekti. Platform, çevre ve doğanın korunmasına yönelik hizmetleri dolayısıyla Kaymakam Kulözü ve Belediye Başkanı İnce’ye çevre plaketi sundu.

Güzelbahçe’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Güzelbahçe Gece Pazarı alanında toplanan sivil toplum Kuruluşları yöneticileri, vatandaşlar ile çocuklar, eldiven ve çöp poşetleriyle Maltepe’ye kadar olan 5 kilometrelik kıyı şeridinde çöp topladı. Minik öğrencilerin bir bölümü çevre ile ilgili talep ve özlemlerini kürsüde mikrofonla dile getirirken, bir bölümü de ellerinde “Temiz Bir Güzelbahçe istiyoruz', “Zeytinimi istiyorum” Güzelbahçe’nin benzeri yok” ,“Biz Doğayı Korudukça, Doğa Bizi Korur”, “Yarının Doğası Bugünden Yaratılır”, “Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre ile Olur” sloganlarının yazılı olduğu dövizlerle çöp toplamaya eşlik ederek çevre kirliliğine dikkat çektiler.

Gece Pazarı alanında düzenlenen törende konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, “Çevreyi kirleterek, bozarak yaşanmaz hale getirmemeliyiz. Çok çabuk kirletiyoruz, sonra çevreyi nasıl temizleriz diye düşünüyoruz. İnsanlarımızı bu konuda vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum. Hep birlikte yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çevre kirliliğini önlemek için eğitime önem vermeliyiz”dedi.

“GÜZELBAHÇE HEP TEMİZ OLACAK”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de törende yaptığı konuşmada, temizlik etkinliğinde destek veren herkese teşekkür etti. Çevreyi kirletenlere seslenen Başkan, şöyle devam etti:

"Gönül arzu eder ki birileri kirletmesin, birileri de temizlemek zorunda kalmasın. Biz belediye olarak yeşil büyüme, geridönüşüm hakları, biyo çeşitliliğin korunması gibi kavramlarla ilgili olarak tüm gelişmeleri takip ediyor, bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile ilişkileri güçlendirerek, özellikle çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik proje ve kampanyalara imza atıyoruz. Topluma örnek olmak bizim görevimiz. Bilinçli toplumla çevremiz, Güzelbahçemiz her zaman temiz kalacaktır. Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır. Bundan sonra en büyük değerli projeler çevre kirliliği üzerine şekillenecektir”

Çöp toplama etkinliğinin bir bölümüne Kaymakam Kulözü ile birlikte katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, “Yerel Yönetim temsilcisi olarak bizzat çöp toplayıp topluma örnek olmak bizim görevimiz. Bilinçli toplumla çevremiz, Güzelbahçemiz her zaman temiz kalacaktır.”dedi

Sivil Toplum Güçbirliği Platformu Sözcüsü ve Yarımada Güç birliği Derneği Başkanı Süleyman Gümüş de, Güçbirliği platformu olarak ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirterek,“Güzelbahçe’de ilk aşamada 5 dernek “Her şey Güzelbahçe için’ sloganıyla yola çıktık, gücümüzü birleştirdik. Amacımız ilçemizin sorunlarına destek olmak ve güç birliği ile çözüm odaklı projeler üretmektir. Belediyemiz ve Kaymakamlıkla sıkı işbirliği yaparak ilçemizi daha da güzelleştirmek çevre kirliliğini önlemek ve turizm potansiyelini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Çevre kirliliğine karşı bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret eden Gümüş, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çevreyi kirletmeyen sürdürülebilir kalkınma modelleri uygulanmasını istedi. Gümüş, öğretmenlerin öğrencilere çevre bilincini aşılamasını ve büyüklerin de küçüklere örnek olması gerektiğini vurguladı.

KAYMAKAMA VE İNCE’YE TEŞEKKÜR

Törende daha sonra Sivil Toplum Güçbirliği Platformu Sözcüsü Süleyman Gümüş, çevre duyarlılığına yönelik etkinliklere destek veren ve bu yönde etkili çalışmalar yapan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü’ne, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Mesude Öney de doğa ve çevreye duyarlı hizmetlerle farkındalık oluşturan Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye çevre plaketi sundu.

Başkan İnce’ye, sivil topluma yaptığı katkı ve destek nedeniyle teşekkür eden Öney,“Sivil toplum örgütlerine çalışma ofisi kazandırdınız. STK’larla her zaman el ele oldunuz. Bu nedenle size teşekkür ediyoruz’ dedi.

• IMGL8126
  • IMGL8127